Mit navn er Marie Heller Grabe, jeg er 43 år, gift med Mogens og mor til to teenagedrenge. Jeg blev i 2019 uddannet og certificeret psyko- og familieterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i Aarhus, og har haft egen praksis siden 2017. Psykoterapeutuddannelsen er en 4-årig uddannelse som opfylder socialministeriets kvalitetskrav samt er godkendt af psykoterapeutforeningen. Uddannelsen består af to års grunduddannelse og to års overbygning, og er sammensat af teori og superviseret praktisk træning. Den praktiske træning indbefatter bl.a. personligt arbejde, og jeg har derfor selv erfaring med at være i terapi.

Jeg har en basisuddannelse som sygeplejerske og cand. cur. og inddrager derfor også min viden om kroppens fysiologi i terapiforløb, da krop og sind hænger tæt sammen.

Jeg deltager selv løbende i supervisionsgruppe med andre psykologer/psykoterapeuter med det formål at sikre dig som klient den bedst mulige oplevelse og udbytte af terapien. Alle klientforløb bliver naturligvis behandlet anonymt.

På nuværende tidspunkt er jeg igang med efteruddannelsen i relationsfokuseret parterapi hos cand. psych. og specialist i psykoterapi Lone Algot. Uddannelsen integrerer to centrale parterapeutiske retninger: den emotionsfokuserede parterapi og Imago-modellen og sigter mod at fordybe kontakten mellem parret.

Foruden min egen praksis har jeg en funktion som underviser i psykisk sygdom, og er desuden tilknyttet Blume Support som psykoterapeut, hvor jeg holder trivselssamtaler med medarbejdere med det sigte at forebygge sygdom, stress og mistrivsel.